0
    Laatst toegevoegde stalen:
  • Geen stalen geselecteerd.

excellence since 1839

Historie

Van Besouw is niet van gisteren, maar kijkt terug op een lange historie: sinds 1839. Uitgegroeid van een degelijke wever van jute zakken naar een merk van eigentijds tapijt. Daar zijn we trots op.

Vernieuwing komt onverwacht. In de tweede wereldoorlog begint Van Besouw een papierspinnerij. Vanwege het tekort aan grondstoffen. Ondanks de situatie zeer vernieuwend.

In 1967 komt de grote vernieuwing. Onder leiding van industrieel vormgever Benno Premsela creëert Van Besouw het alom bekende katoenen lusjestapijt en daarmee een revolutie in tapijtland.

Liever creëren dan imiteren is het devies. Toen en nu. Het ambachtelijke vakmanschap gecombineerd met de unieke brei en weeftechnieken maken esthetische hoogstandjes mogelijk.

Product ontwikkeling

Collectie
De collectie staat nooit stil. Producten die geruime tijd in collectie zijn maken plaats voor vernieuwingen. In elk tapijt mag het verrassende effect gevonden worden. Karakteristiek Van Besouw.

Designteam
Met een team van interne en externe specialisten wordt dagelijks gewerkt aan product- en kleurontwikkeling. Om uiteindelijk verrassende concepten te kunnen presenteren.

Productwaarden
Het uitgangspunt voor productontwikkeling is altijd gefundeerd op onze kernwaarden:
authentiek: Nederlands vakmanschap met oog voor detail
vooruitstrevend: Innoverende producten met levenslange duur
eerlijk: hoogwaardige kwaliteit met pure materialen
Het verrassende aspect staat altijd centraal.

Cijfers van Naam

Van Besouw stelt dat iedereen zijn eigen associatie bij onze tapijten kan vormen. Daarom geeft Van Besouw haar tapijt geen namen maar nummers. Die maken mettertijd natuurlijk vanzelf naam.

3801 Is een goed voorbeeld. Iedereen die de collectie van Van Besouw kent weet dat dit het nummer – of toch de naam? – is van onze design classic.

Maar de nummers zijn niet willekeurig gekozen. Zo staat het eerste cijfer voor het gebruikte materiaal en het tweede voor de productiemethode. De laatste twee cijfers vormen een volgnummer.

3= katoen | 8= breien | 01 = volgnummer

Materiaal                                     Productiemethode
1. wol 1. wilton geweven
2. synthetisch 2. geweven met patroon
3. katoen 3. –
4. wol/geitenhaar 4. jacquard geweven / vlakweef
5. linnen 5. fushion bond
6. combinatie materialen 6. getuft
7. 80% wol / 20% synthetisch 7. –
8. lamawol 8. gebreid

Waarom van Besouw

Van Besouw geeft elke ruimte het juiste karakter. Dat is onze missie, onze plicht: het creëren van verrassende producten en afgepaste kleurconcepten om elke ruimte de juiste uitstraling te geven.

Daarbij is het bewustzijn van het belang van de juiste keuzes voor het tapijt of karpet van zeer groot belang. In hoeveelheid wellicht 20% van het interieur, maar in optiek en uitstraling een veel groter percentage.

Daarnaast zijn de maatwerkmogelijkheden legio. Denk aan speciale kleuren. Of wat te denken van maatwerkkarpetten: elke Van Besouw is te vervaardigen als karpet. Met een heel subtiele randafwerking of juist een luxueuze aanwezige bandering.